Στην δικαιοσύνη κύκλωμα που διακινεί βίντεο με προσωπικές στιγμές γυναικών στην Πάτρα – Διώκονται 2 άτομα

Γυναίκες από την Πάτρα βλέπουν εδώ και μήνες βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές να διακινούνται παράνομα, από κινητό σε κινητό. Για την υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία και διώκονται δύο άτομα, ενώ ο εισαγγελέας προχώρησε στην κλήση των πρώτων εμπλεκόμενων.

Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί δύο άτομα και η σχετική δικογραφία βρίσκεται εδώ και 6 μήνες στα χέρια του εισαγγελέα. Τα βίντεο είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου και στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν και διακινήθηκαν μέσω εφαρμογής διαμοιρασμού μεγάλων αρχείων. Κάθε αρχείο έχει και το ονοματεπώνυμο της κάθε κοπέλας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», πάνω από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο περιλαμβάνει το σχετικό αρχείο το οποίο «μοιράζεται» από κινητό σε κινητό εν αγνοία των νεαρών γυναικών. Το υλικό διατίθεται μέσω της εφαρμογής «mega play». Η απόδειξη για το ποιος το μοιράζει, ποιος το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση είναι δύσκολη, καθώς δεν έχει αναρτηθεί δημόσια. Το συγκεκριμένο αρχείο με τις 141 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, μπορεί εύκολα να ανακτηθεί στο κινητό αρκεί να γνωρίζει κάποιος αυτόν που το έχει στη κατοχή του.

Υπολογίζεται ότι έχει διακινηθεί σε δεκάδες κινητά τηλέφωνα μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο μία από τις 141 έχει προβεί σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ατόμων που διέρρευσαν βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές.

Ρεπορτάζ: Ε. Μαραγκού – Ν. Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος