Μεσολόγγι: Εντοπίστηκαν μετανάστες, συνελήφθησαν οι διακινητές

Εβδομήντα ένας μετανάστες  περισυνελλέγησαν το πρωί,  ανοικτά των εκβολών του Εύηνου ποταμού, από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου ενώ συνελήφθησαν οι δύο διακινητές τους.

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκαν μετανάστες, συνελήφθησαν οι διακινητέςΙρακινοί και Σύριοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της πόλης και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες τους προσφέρθηκε νερό και φαγητό.Μεσολόγγι: Εντοπίστηκαν μετανάστες, συνελήφθησαν οι διακινητές

Μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται εννέα παιδιά και οκτώ γυναίκες -δυο από αυτές  είναι έγκυες- και  οι οποίες προληπτικά  μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Ένα παιδί – η κατάσταση του οποίου κρίθηκε πιο σοβαρή- νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας .

Σε δήλωσή του, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Νεκτάριος Μελιάδης αναφέρει πως  ο Δήμαρχος και ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με τις υπηρεσίες του, ανταποκρίθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα για την υποστήριξη της έκτακτης κατάστασης, προσφέροντας στέγη, σίτιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Οι 71 μετανάστες θα παραμείνουν στο ΔΑΚ Μεσολογγίου έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής  από τις Αρμόδιες  Αρχές.

Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος