Πάτρα: Αυξήθηκε κατά 0,30 ευρώ το ψωμί

Αύξηση κατά 0,30 ευρώ στην τιμή πώλησης του ψωμιού παρατηρείται από χθες στα αρτοποιεία της Πάτρας.

Η αύξηση είναι αποτέλεσμα στην άνοδο των τιμών στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν οι αρτοποιοί αλλά και της αύξησης στο κόστος της ενέργειας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών Πάτρας, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος.

Ειδικότερα, η τιμή της φρατζόλας των 350 γραμμαρίων κυμαίνεται από χθες στο 1,30 ευρώ αντί του 1,0 ευρώ που την πωλούσαν μέχρι προχθές.

Επίσης, αυξήσεις έχουν γίνει και στα υπόλοιπα προϊόντα που παράγουν οι αρτοποιοί, όπως είναι τα σφολιατοειδή, τα μπισκότα και τα βουτήματα κ.ά.

Κρίσιμος για την επιβίωση των αρτοποιείων της Πάτρας κρίνεται από τον πρόεδρο του κλάδου και ο παράγοντας της ενέργειας. Ο πρόεδρος της συντεχνίας χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την επιχείρησή του. Ο τελευταίος λογαριασμός ρεύματος που έλαβε κυμαινόταν στα 1.800 ευρώ εκ των οποίων τα 1.100 ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ο κ. Ανδρεόπουλος πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν αλλαγές στις καταναλωτικές και τις διατροφικές συνήθειες των πελατών των περίπου 140 αρτοποιείων  της Πάτρας. Οι νεότεροι σε ηλικία έχουν στραφεί σε άλλους τύπους ψωμιού, πιο μαλακού, όπως είναι το ψωμί για τοστ, τα μπριός κ.ά.

Όσον αφορά το οικονομικό, οι αρτοποιοί καταλαβαίνουν πλέον, όπως μας είπε, πότε έχει περάσει το δεκαπενθήμερο καθώς οι πελάτες τους από εκείνο το διάστημα και μετά συνηθίζουν να πληρώνουν με μικρής αξίας κέρματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος