Η Ε.Ε συμφώνησε για τον αυτοκινητόδρομο Πύργου – Πατρών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, χρηματοδότηση ύψους 217 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή του τμήματος  Πάτρα – Πύργος της Ολυμπίας Οδού.

Δεδομένου ότι η κατασκευή και λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος θα ενσωματωθεί στην υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης με την παραχωρησιούχο «Ολυμπία Οδό» ΑΕ, η Επιτροπή αξιολόγησε και ενέκρινε επίσης την εφαρμογή, στο Πάτρα-Πύργος, του υφιστάμενου μηχανισμού επιμερισμού διοδίων, στο πλαίσιο της σύμβασης, καθώς και την υπό όρους παράταση της περιόδου παραχώρησης για 3 έτη.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει μέρος του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου, χωρίς να προκληθούν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες προχωρά και η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και απομένει η δημοσιοποίηση της απόφασης. Επόμενο βήμα είναι η κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης από τη Βουλή και η υπογραφή της.

Τα εργοτάξια, που αναμένεται να ξεκινήσουν  να στήνονται στο πρώτο τρίμηνο του 2022, κατά μήκος του άξονα των 75 χιλιομέτρων, θα χρειαστούν, σύμφωνα με την εμπειρία που υπάρχει από προηγούμενα αντίστοιχα έργα, περίπου 2-3 μήνες για να επανδρωθούν και να διαθέτουν όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος