Ηλεία: Εορτασμός 25ης Μαρτίου σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την Covid-19

Οι φετινές εκδηλώσεις της Ηλείας, γίνονται  σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Σήμερα, 25η Μαρτίου  στις 07.00 το πρωί  οι καμπάνες όλων των εκκλησιών χτύπησαν χαρμόσυνα και στις  08.00 έγινε έπαρση της  σημαίας στο μνημείο των Ηρώων. Στον Μητροπολιτικό Ναό Πύργου τον Άγιο Νικόλαο τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και  Δοξολογία ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε  η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια  κα. Μαρία Συρεγγέλα.

Η  επίσημη  δοξολογία πραγματοποιήθηκε  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.  Γερμανού. Μετά τη δοξολογία εκφωνήθηκε  ο πανηγυρικός της ημέρας  εντός του Ιερού Ναού από τον καθηγητή Φιλόλογο του Γυμνασίου Καράτουλα, Συγγραφέα κ. Γεώργιο Κουρκούτα.

Ακολούθως, μετά το πέρας της δοξολογίας  τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και  κατάθεση στεφάνων από την Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ν. Ηλείας, τον Δήμαρχο Πύργου, τον Πρόεδρο Παραρτήματος Ένωσης  Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου, τον Πρόεδρο Συνδέσμου πολεμιστών και τραυματιών Κύπρου Ν. Ηλείας, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ν. Ηλείας.

Στην συνέχεια τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και στις 18:00 το απόγευμα υποστολή σημαίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος