Ηλεία: Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Παρέμβαση στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο και στον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τη μη καταβολή της Κρατικής Αρωγής στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Σε σύσκεψη που προηγήθηκε στο Διοικητήριο, με Υπηρεσιακά Στελέχη της Π.Ε Ηλείας, ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, μετά τις αυτοψίες των Κλιμακίων Ελέγχου της Υπηρεσίας, καθώς πολλές από τις καταγεγραμμένες ζημιές δεν μπορούν να υπαχθούν στις υπό αποζημίωση κατηγορίες, εξαιτίας των εξαιρέσεων που περιλαμβάνονται στις σχετικές εγκυκλίους των Υπουργείων και στις νέες απαιτήσεις – σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες που έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες – σχετικά με την καταγραφή των ζημιών. Μάλιστα μια από αυτές αφορά στην απαίτηση προσκόμισης νέων, συμπληρωματικών δικαιολογητικών και στοιχείων από τους πληγέντες.

Μια διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα, δεδομένου ότι έχουν περάσει ήδη οκτώ μήνες από τις ζημιές και θα πρέπει να ζητηθούν στοιχεία από τότε σε μεγάλο αριθμό αγροτών και παραγωγών, κτηνοτρόφων και επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσής τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος