Κουτσούμπας: Πρότυπο αγώνα και ηρωισμού ο Μπελογιάννης

Επικεντρωμένη στη ζωή και το αγωνιστικό έργο του Νίκου Μπελογιάννη ήταν η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος κατά την παρουσία του χθες στην Αμαλιάδα εστίασε ιδιαίτερα στην αγωνιστικότητα του Αμαλιαδίτη αγωνιστή, που πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για τους νέους, στην αντίθεσή του με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενώ διατήρησε και επικριτική στάση σε ό,τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης.

Κατά την άφιξή του στην πόλη της Αμαλιάδας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συνομιλία ενώ μετά το τέλος αυτής ο κ. Λυμπέρης πρόσφερε δώρα στον Γενικό Γραμματέα

Τη συνάντηση με τον κ. Λυμπέρη ακολούθησε η παρουσία του κ. Κουτσούμπα στην έκθεση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο και να ακούσει για ακόμα μια φορά για τη ζωή και τους αγώνες του Ηλείου αγωνιστή.

Μετά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα, ακολούθησε μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα από το συγκρότημα Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, που παρουσίασε δραματοποιημένα μεγάλο κομμάτι της απολογίας του από τη δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη, με μουσική συνοδεία. Στο μουσικό σκέλος ακούστηκαν μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Αυτοί που περιμένουν», «Ήρωες», «Ο Μπελογιάννης ζει» και «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος