Οι Μικροί «Πικάσο» της Ηλείας σε διεθνή διαγωνισμό

Μια μοναδική ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ηλεία σε διαγωνισμό ζωγραφικής θα έχουν οι επτά μικροί «Πικάσο» που θα συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό «INTERNATIONAL CHILDREN’S EXHIBITION OF FINE ART LIDICE» που θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία. Θέμα του διαγωνισμού τα μουσεία, με τους μικρούς ζωγράφους να έχουν πλούσιο υλικό καθώς ζουν σε ένα νομό με μεγάλη πολιτισμική ιστορία.

Ειδικότερα, ο ζωγράφος και δάσκαλος ζωγραφικής Kristo Defrim Hasa εκδήλωσε τη χαρά του για το δεύτερο κάλεσμα σε διεθνή διαγωνισμό ως ομάδα ζωγραφικής, όπου και θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες των παιδιών. Χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γεγονός ως μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο και τη «μικρή» του ομάδα να παρουσιάσουν τα ωραιότερα και σημαντικότερα ιστορικά και πολιτισμικά μέρη της Ηλείας, όπως η Αρχαία Ήλιδα, η Αρχαία Ολυμπία και το κάστρο Χλεμούτσι.

Οι μικροί καλλιτέχνες είναι η Μαργαρίτα Νικολοπούλου, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, η Μαρία Δημοπούλου, η Δανάη Κοτροκόη, η Μαρίλια Γκάτση, ο Παναγιώτης Σουλαιδης και ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος