ΜΟΔ Πύργου: Αναβιώνει η τραγωδία με τον θάνατο του 8χρονου παιδιού το 2016

Η τραγωδία με θύμα ένα οκτάχρονο παιδί που σημειώθηκε το απόγευμα της 30ης Ιανουαρίου του  2016  στις εργατικές κατοικίες, στην περιοχή Λεύκα της Πάτρας αναβιώνει από χθες στο ΜΟΔ Ηλείας στον Πύργο.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι η γιαγιά και ο παππούς του  που βαρύνονται με το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της έκθεσης κατά συναυτουργία από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του οκτάχρονου, όμως στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθεται πλέον μόνο η 57χρονη γιαγιά, καθώς ο σύζυγός της έχει αποβιώσει.

Κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση κατέθεσαν οι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του παιδιού που απανθρακώθηκε στο πατρικό της σπίτι.

Όπως υποστήριξε η μητέρα, όταν έφτασε στο πατρικό της στην περιοχή Λεύκα της Πάτρας, έπειτα και από συνομιλία με την κατηγορούμενη γιαγιά η οποία την ειδοποίησε να πάει γρήγορα στο σημείο, επικρατούσε πολύ μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση της πυροσβεστικής. «Υπήρχε πολύς κόσμος και αναστάτωση. Μου λέει η μάνα μου: ‘’το παιδί, καήκαμε’’. Κοιτάζω επάνω και η μάνα μου μου λέει: ‘’το παιδί μας….’’». Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σημείο της κατάθεσης η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα και η Πρόεδρος της Έδρας διέκοψε προσωρινά την συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται  ότι η φωτιά είχε εκδηλωθεί στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα ο οκτάχρονος μαζί με τον παππού, την γιαγιά και την αδελφή του.

Ο παππούς του παιδιού προσπαθώντας να μπει στο δωμάτιο του οκτάχρονου υπέστη  εγκαύματα και είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο. Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο διαμέρισμα για να κατασβέσουν την φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένο τον οκτάχρονο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος