Παρατηρώντας τα πουλιά στο Κοτύχι

Το προσωπικό του εργοστασίου τσιμέντου της ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο Αχαΐας με τις οικογένειές τους, υποδέχθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου η Μονάδα Διαχείρισης (ΜΔ) Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο εορτασμού της Γιορτής των Πουλιών.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν ενημέρωση για τη φυσιογνωμία, την περιβαλλοντική αξία, τα οικοσυστήματα και την ορνιθοπανίδα της περιοχής του Εθνικού Πάρκου από τη Δασολόγο της ΜΔ, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, ενώ η Προϊσταμένη της ΜΔ, Γεωργία Καραμπέρου, αναφέρθηκε συνοπτικά στον οργανισμό και στο καθεστώς προστασίας της περιοχής.

Ο Θωμάς Κουτρούμπας, προσκεκλημένος της ΤΙΤΑΝ, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) και Γραμματέας του ΔΣ του πρώην Φορέα Διαχείρισης αναφέρθηκε στο έργο της ΟΙΚΙΠΑ και στα προβλήματα της περιοχής. Ακολούθησε ορνιθοπαρατήρηση με τηλεσκόπια και κιάλια στη Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος με τους μικρούς επισκέπτες να ενθουσιάζονται με τα πουλιά και ιδιαίτερα με τα πανέμορφα φοινικόπτερα που ξεκουράζονταν στη λιμνοθάλασσα. Τα πουλιά που παρατηρήθηκαν περιλάμβαναν πολλές φαλαρίδες, φοινικόπτερα, κορμοράνους, γλάρους, και αρκετούς ερωδιούς, συγκεκριμένα λευκοτσικνιάδες, αργυροτσικνιάδες και σταχτοτσικνιάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος