«Πράσινο φως» από τον Πρωθυπουργό για δρόμο μέχρι Τσακώνα

Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την υλοποίηση του δρόμου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

Εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα. Όλα αυτά μάλιστα, όπως επισημάνθηκε ξανά θα πρέπει να γίνουν τάχιστα και χωρίς καθυστερήσεις.

Όπως τονίστηκε σχετικά, η κατεύθυνση είναι η “Ολυμπία Οδός” στη σύμβαση παραχώρησης της οποίας εντάσσεται ο οδικός αυτός άξονας να προχωρήσει άμεσα σε επικαιροποιήσεις των μελετών που υπάρχουν για το τμήμα αυτό και να μπει στη διαδικασία να εξετάσει τις πιθανές λύσεις με ρεαλιστικό πρόσημο για τα 22 χιλιόμετρα που υπάρχει εμπλοκή από το ΣτΕ με το πέρασμα του δρόμο από τη λίμνη Καϊάφα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Χρυσομάλλης Μίλτος, Μαντάς Περικλής καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, Αυγερινοπούλου Διονυσία και Νικολακόπουλος Ανδρέας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος