Σακελλαροπούλου: Ενίσχυση, σχεδιασμός και διαχείριση

Τη δέσμευση ότι θα μεταφέρει στην εκτελεστική εξουσία τα αιτήματα του πυρόπληκτου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ανέλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της σε χωριά και στην έδρα του Δήμου.

Η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τις Κοινότητες Πευκών και Καυκανιάς όπου ενημερώθηκε από τους προέδρους και τους πυρόπληκτους κατοίκους για το μέγεθος των καταστροφών. Ακολούθως, μετέβη στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, παίρνοντας μέρος σε ευρεία σύσκεψη με φορείς του Δήμου και προέδρους πυρόπληκτων Κοινοτήτων

Η κα Σακελλαροπούλου με συγκίνηση αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους κατοίκους των πυρόπληκτων χωριών που επισκέφθηκε, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: «Νιώθω ανακούφιση που διασώθηκε το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος. Ο τόπος μας έχει την τύχη να είναι γεμάτος αρχαιότητες, αλλά η Ολυμπία, οι Δελφοί, η Ακρόπολη δεν ξαναγίνονται, είναι παγκόσμια σύμβολα και έτσι αντιλαμβάνομαι το τι σήμαινε για όλους το ότι σώθηκε η Ολυμπία. Από κει και πέρα όμως και η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και οι περιουσίες των ανθρώπων, τα σπίτια τους, τα ζώα, είναι πάρα πολύ σημαντικά.»

Η κα Σακελλαροπούλου παρατήρησε ότι οι παρεμβάσεις θα πρέπει να αναπτυχτούν σε τρεις άξονες:

  1. Ενίσχυση, η αποκατάσταση, η στήριξη των πληγέντων και η στην αποκατάσταση των ζημιών.
  2. Σχεδιασμός, να δούμε το πρόβλημα σαν ευκαιρία, να δούμε πώς μπορεί να ανασυγκροτηθεί η περιοχή και είμαι βέβαιη ότι υπάρχει σχεδιασμός σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου για την περιοχή εδώ.
  3. Πώς θα διαχειριστούμε καλύτερα στο μέλλον τέτοιου είδους προβλήματα.

“Η παρουσία μου εδώ είναι συμβολική, φυσικά μπορώ, και πάντα το κάνω και προσπαθώ, να μεταφέρω τα αιτήματα αλλά είναι βέβαιο ότι στην Κυβέρνηση έχουν ήδη λάβει την πληροφορία που χρειάζονται οι αρμόδιοι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα”, είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος