Το ΚΚΕ στην Ηλεία τιμά τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη

Συνέντευξη τύπου στην οποία έγινε γνωστό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 70 χρονών από την ημέρα της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ Χρήστο Γιάνναρο στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ στον Πύργο.

Αρχικά, τόνισε πως οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να τιμήσουν τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη 70 χρόνια μετά την εκτέλεσή του, ενός ανθρώπου που δίδαξε με το θάνατο και τη ζωή του και συνδύαζε την πορεία με την πράξη.

Εστίασε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Πύργο και Αμαλιάδα και θα κορυφωθούν με την ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3 Απριλίου στην Αμαλιάδα. Ειδικότερα, στον Πύργο θα υπάρξει έκθεση με αρχειακό υλικό στις 20-24 Μαρτίου στα γραφεία της Τ.Ε Ηλείας του ΚΚΕ και η οποία θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 5:00μμ-9:00 μμ., ενώ στα πλαίσια της έκθεσης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» και την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. θα γίνει προβολή βίντεο για τη ζωή του Ν. Μπελογιάννη που είναι παραγωγή της ΚΟ.

Όσον αφορά την Αμαλιάδα, θα γίνει έκθεση με αρχειακό υλικό 27 Μαρτίου-3 Απριλίου στο Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας και θα είναι καθημερινά ανοιχτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος