Ρόδος: Ανησυχία για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η Βρετανία με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των τουριστικών παραγόντων της Ρόδου, μετά την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για την Ελλάδα, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.
«Ελπίζουμε οι κινητοποιήσεις να λήξουν σύντομα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος, τονίζοντας ότι η τουριστική αγορά της Αγγλίας είναι η μεγαλύτερη για τη Ρόδο και η μοναδική που παρουσιάζει αύξηση.
Τα μηνύματα, εν τω μεταξύ, για τη φετινή σεζόν δεν είναι ενθαρρυντικά, γεγονός που προβληματίζει τους τουριστικούς φορείς.
«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε δεν είναι και τόσο θετικά. Οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, μέχρι στιγμής, εμφανίζουν μείωση της τάξης 10 έως 12%» ανέφερε ο κ. Ματσίγκος.
Ενθαρρυντικό είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι οι προβλεπόμενες αεροπορικές θέσεις κινούνται στα ίδια με τα περυσινά νούμερα.
«Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε, είπε, ως προς το στόχο να καταφέρουμε να συμπληρώσουμε τις θέσεις αυτές, έστω και υπό προϋποθέσεις».
Σ’ ότι αφορά στις αγορές, το μεγάλο πρόβλημα εμφανίζεται στην Γερμανία, η οποία παραδοσιακά είναι η βασική αγορά της Ρόδου.
Σημειώνεται ότι η γερμανική αγορά εμφανίζει αυτή την ώρα μείωση της τάξης του 10% περίπου από όλους τους τουρ οπερέιτορς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος