Ρόδος: Έκλεβαν επί δύο χρόνια πετρέλαιο από το Νοσοκομείο Ρόδου

4 άτομα, εκ των οποίων 3 Αλβανοί και ένας ημεδαπός, ενέχονται σε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής πετρελαίου από τη δεξαμενή τροφοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και μάλιστα επί διετία.
Οι τρείς πρώτοι φέρονται να έκλεψαν τουλάχιστον 140 τόνους πετρελαίου από το νοσοκομείο, ενώ ο ημεδαπός να αγόρασε μέρος του πετρελαίου ως κλεπταποδόχος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, λαθρεμπορία καυσίμων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
Τα μέλη της σπείρας, σε χρονικό διάστημα δύο ετών, αφαίρεσαν συγκεκριμένα από δεξαμενές του Νοσοκομείου Ρόδου περισσότερα από 140.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης και το μεταπούλησαν.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνη, συνεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Η σπείρα, που ενεργούσε τις νυχτερινές ώρες, είχε εγκαταστήσει μεγάλου μήκους σύστημα αγωγών άντλησης και χρησιμοποιούσε ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά των καυσίμων.
Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου συνεργάστηκε στενά με τις Αρχές προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Αστυνομίας ως προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης και διέταξε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το καλοκαίρι, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον προκύπτουν υπηρεσιακές ευθύνες κατά την τέλεση του αδικήματος.
Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε πριν από ένα περίπου μήνα, χωρίς να προκύψουν ευθύνες κάποιου υπαλλήλου του Νοσοκομείου, σε συμφωνία με τα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου προτίθεται να κινηθεί αστικά εναντίον των συλληφθέντων αναζητώντας αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο, ενώ για την κατ’ εξακολούθηση τέλεση του ως άνω αδικήματος θα δηλώσει και θα παρασταθεί ως Πολιτική Αγωγή στην ποινική δίκη, με αίτημα την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος