Ρόδος: Επίθεση ρομά σε πυροσβέστες

Ρομά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο πυροσβέστες, όταν πήγαν την Τρίτη το απόγευμα να σβήσουν φωτιά σε ξερά χόρτα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, στον πρόχειρο καταυλισμό που είχαν στήσει στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, λίγο μετά τις 16:00, κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς στο σημείο που υπήρχε παλαιά καταυλισμός των ρομά. Στην περιοχή επενέβη πυροσβεστικό όχημα με διμελές πλήρωμα, το οποίο όταν έφθασε στον τόπο του συμβάντος δέχτηκε επίθεση από 15 περίπου ρομά, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν και να δέρνουν τους δύο πυροσβέστες.
“Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα στους καταυλισμούς των Ρομά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσων Ρόδου και Δωδεκανήσου.

Η Ένωση στην ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό των δύο συναδέλφων τους που κλήθηκαν για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή του υδραγωγείου στους Αγίους Αποστόλους στην πόλη της Ρόδου. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας υπηρεσίας Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος