Ρόδος: Κινητοποίηση για τα πρώην λατομεία Κοσκινού

Άμεση ήταν η αντίδραση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο θέμα της απόρριψης αδρανών υλικών στα πρώην λατομεία Κοσκινού.
Μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ροδιακή», ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας, ενέργειας και φυσικών πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης, έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της διεύθυνσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού κ. Πάνο Βενέρη να διερευνήσει το θέμα.
Μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο σημείο των λατομείων αυτοψία κατά την οποία διαπιστώθηκαν όλα όσα αποτύπωνε το δημοσίευμα μετά τις καταγγελίες των κατοίκων Κοσκινού, με αποτέλεσμα η διεύθυνση να ζητήσει τη συνδρομή των εμπλεκόμενων αρχών ώστε να εντοπιστούν εκείνοι που έριξαν τα μπάζα και τα αδρανή υλικά στο λατομείο.
Ειδικότερα η υπηρεσία ζήτησε τη χορήγηση κάθε στοιχείου που μπορεί να οδηγήσει στους δράστες ή κάθε στοιχείου που μπορεί να έχουν στο μέλλον για το ίδιο θέμα.
Το έγγραφο απευθύνεται στην εισαγγελία πρωτοδικών, την αστυνομική διεύθυνση, το δήμο Ρόδου ( αντιδήμαρχο καθαριότητας και διεύθυνση περιβάλλοντος-πρασίνου) και το δ.δ. Κοσκινού.
Σε ότι αφορά το δήμο Ρόδου ζητήθηκε να τοποθετηθούν πινακίδες που να απαγορεύουν τη ρίψη των αδρανών υλικών στα πρώην λατομεία, επισημαίνοντας ότι η ρίψη τους σε περιοχές που δεν έχουν ειδική άδεια, είναι πράξη που τιμωρείται από το νόμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος