Ρόδος- Ν. Σαντορινιός: Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι το βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου

«Το βασικό στοιχείο αυτού του νομοσχέδιου είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας».
Αυτό δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Κανένα νοικοκυριό, είπε, που αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και που έχει χτυπηθεί από την κρίση στην οποία καταδίκασαν τη χώρα μας οι αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων, δεν θα χάσει το σπίτι του», ξεκαθαρίζοντας ότι το νομοσχέδιο προστατεύει την πρώτη κατοικία και τους δανειολήπτες.
Ανέφερε ότι για πρώτη φορά τίθεται ουσιαστική ρύθμιση για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προβλέπεται η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και η συμμετοχή του κράτους στην αποπληρωμή των δανείων γι’ αυτά τα νοικοκυριά.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο καθορισμός της δόσης γίνεται με βάση τη σημερινή εμπορική αξία του σπιτιού και όχι την αντικειμενική.
«Στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, επισήμανε, τη διαφορά μεταξύ της δόσης που μπορούν να καταβάλλουν και της μειωμένης δόσης που πρέπει να καταβάλουν, θα την καλύπτει το κράτος. Ήδη έχει δεσμευθεί κονδύλι 100 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό»
Σχολιάζοντας την παραίτηση του Γαβριήλ Σακκελαρίδη, χαρακτήρισε υπεύθυνη επιλογή από την πλευρά του να παραδώσει την έδρα, κάτι που δεν έκανε -όπως τόνισε- ο Στάθης Παναγούλης.
«Σε μια πολύ δύσκολη μάχη, που θα γινόταν και το Βατερλό μας, απ’ εκεί που μας ζητούσαν να προστατεύσουμε τους απόλυτα φτωχούς, προστατεύουμε και τη μεσαία τάξη. Εκτός προστασίας τίθεται μόνο ένα 6% που έχει εισόδημα άνω των 36.000 ευρώ, δηλαδή όσους μηνιαίως έχουν εισόδημα άνω των 3.000 ευρώ».
Ο κ. Σαντορινιός υποστήριξε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής και μετά απ’ αυτούς τους σκοπέλους θα ξεκινήσει η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος