Ρόδος: Ομαλά θα εξελιχθεί η τουριστική περίοδος

Στην εκτίμηση πως η τουριστική σαιζόν θα εξελιχθεί ομαλά για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αν δεν συμβεί κάποιο σοβαρό απρόοπτο, προέβη χθες ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Προέβλεψε ότι ο Απρίλιος θα εξελιχθεί πολύ ικανοποιητικά σε ότι αφορά τις κρατήσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα περιοριστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την Κω και τη Λέρο λόγω του προσφυγικού.
Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο, με αφορμή την τουριστική έκθεση, ο Γιώργος Χατζημάρκος είχε συναντήσεις με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης στα οποία έθεσε το θέμα του προσφυγικού προβλήματος αλλά και την απένταξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τις πλούσιες περιφέρειες της Ευρώπης.
Εκτίμησε πως λόγω της πληθώρας των στοιχείων που συγκεντρώνονται, η προσπάθεια της επανένταξης στις περιφέρειες του στόχου 1 είναι σχεδόν κερδισμένη.
Ο Γιώργος Ματσίγκος, πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι οι κρατήσεις στο νησί της Ρόδου δείχνουν ότι κινούνται στα περυσινά επίπεδα ή λίγο πιο κάτω σε κάποιες χώρες. Υπάρχουν όμως και πολλοί τουρίστες, σε ποσοστό 11% που δεν έχουν αποφασίσει που θα πάνε και αν θα πάνε.
«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε τα περυσινά νούμερα, είπε, αλλά θέλει αγώνα και προσφορές», τονίζοντας ότι οι προσφορές που κάνουν Αίγυπτος και Τουρκία φτάνουν στο 40 έως 50%.
Ο κ. Ματσίγκος δήλωσε ακόμη ότι πρέπει να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ώστε οι φορείς της Ρόδου να μπορέσουν να κάνουν ανάλογες εκπτώσεις.
«Από δω και πίσω, κατέληξε, μόνο με προσφορές μπορούμε να κερδίζουμε τους αναποφάσιστους πελάτες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος