Ρόδος: Το μεταναστευτικό κυριάρχησε στο 7ο Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στις εργασίες του 7ου Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα, συμμετείχε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.
Ο δήμαρχος Ρόδου μετέφερε στους συνέδρους την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στα Δωδεκάνησα, με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές τονίζοντας πως η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποτελεί πλέον προτεραιότητα ζωτικής σημασίας για τους νησιωτικούς δήμους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εικόνα, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή των τοπικών νησιωτικών περιοχών.
Η αναφορά του Δημάρχου στην λειτουργία του κέντρου προσωρινής διαμονής μεταναστών, το οποίο λειτουργεί στην Ρόδο και η αναφορά του στην συμβολή και τη συνεργασία της τοπικής κοινότητας είχε μεγάλη απήχηση μεταξύ των συνέδρων, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εν λόγω πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου.
Επιπλέον, ο κ. Χατζηδιάκος πρότεινε μια σειρά μέτρων, τα οποία καλύπτουν τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές αρχές, αξιοποιούν την εμπειρία και τη τεχνογνωσία τους και ενισχύουν το ρόλο τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στο θέμα της μετανάστευσης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, κ. Καμάρας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ρόδου πως τόσο η ΕΔΑ, όσο και η ΠΕΔΑ είναι αλληλέγγυες στις προσπάθειες της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να επιδώσουν ψήφισμα στήριξης.
Εν τω μεταξύ, στις εργασίες του πρώτου πανελλήνιου συνεδρίου για τους τουριστικούς λιμένες και τις μαρίνες, συμμετέχει σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, από την Ένωση Μαρίνων Ελλάδας και την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος