Ένα τεράστιο τραπέζι, σ’ ένα ταξίδι παραδοσιακών γεύσεων στήθηκε στο Ροδολίβος Σερρών με αφορμή τον 2ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας του Δήμου Αμφίπολης.
Επαγγελματίες της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων παρουσίασαν παραδοσιακά εδέσματα, που κατασκευάστηκαν με αγάπη και μεράκι από αγνά τοπικά προϊόντα, σε μια επιτροπή καταξιωμένων Αρχιμαγείρων, ενώ οι παραγωγοί της περιοχής προχώρησαν σε έκθεση των αγροτικών τους προϊόντων, τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο του γαστρονομικού πολιτισμού του Δήμου Αμφίπολης.
Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του διαγωνισμού ήταν ο τέως αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με καταγωγή από τις Σέρρες, Αθανάσιος Σκούρας, που μαζί με καταξιωμένους σεφ επιβράβευσαν τη δημιουργική φαντασία των επαγγελματιών και των συλλόγων του Δήμου Αμφίπολης αλλά και το «πάντρεμα» της τοπικής παράδοσης με τη σύγχρονη εποχή.
«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον τόπο, τα προϊόντα και τον πολιτισμό της περιοχής. Είναι πολύ καλές οι εντυπώσεις μας από αυτά που είδαμε στο φεστιβάλ. Είναι μια περιοχή «παρθένα», έχει τεράστιες προοπτικές, μπορεί να αναδειχθεί πάρα πολύ εύκολα αρκεί να το θελήσουν όλοι αυτοί που ασχολούνται», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο τέως αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αθανάσιος Σκούρας.
Yπογράμμισε ότι μέσα από τη γαστρονομία μιας περιοχής αναδεικνύεται ο πολιτισμός και η παράδοση της.
«Το φεστιβάλ γαστρονομίας είναι η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Αμφίπολης μετά το συμπόσιο τέχνης που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Στο φετινό φεστιβάλ οι σύλλογοι είναι περισσότεροι από πέρυσι. Την επόμενη χρονιά θα αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον θεσμό, θα τον κάνουμε μεγαλύτερο με συλλόγους από όμορους Δήμους. Θέλουμε ο πολιτισμός να ξεφύγει από τα όρια του Δήμου μας. Σκοπός και στόχος μας η προβολή του Δήμου Αμφίπολης, του πολιτισμού και της παράδοσης της περιοχής», είπε στην ΕΡΤ Σερρών η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμφίπολης, Σωτηρία Καλακίδα.
Την πρώτη μέρα η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους Αρχιμάγειρες να μαγειρεύουν μπροστά στο κοινό, ενώ την επόμενη οι έμπειροι σεφ αφού βράβευσαν τους επαγγελματίες της περιοχής, στη συνέχεια δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα τοπικά εδέσματα και η βραδιά έκλεισε με καλή μουσική.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος