Δήμος Ν.Ζίχνης: Χωρίς πόσιμο νερό ο Μαυρόλοφος

Ακατάλληλο προς πόση, λόγω υψηλών νιτρικών, είναι εδώ και μία εβδομάδα το νερό στην τοπική κοινότητα Μαυρολόφου.

Η υψηλή κατανάλωση της θερινής περιόδου δημιούργησε πρόβλημα στην επάρκεια νερού, γεγονός που ανάγκασε τη δημοτική αρχή να θέσει σε λειτουργία μια παλιά γεώτρηση, που εξασφάλιζε μεν την ποσότητα, αλλά όχι και την ποιότητα.

«Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επάρκεια νερού και να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, γεμίσαμε τη δεξαμενή από μια γεώτρηση ακατάλληλης προς πόση, καθώς έχει υψηλά νιτρικά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που θα διαρκέσει το αργότερο 10 μέρες ακόμη» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Ν.Ζίχνης Παντελής Μπόζης, ζητώντας την ανοχή και υπομονή των κατοίκων της περιοχής.

Όπως υποστήριξε, η δημοτική αρχή θα αξιοποιήσει νέα γεώτρηση που θα εξασφαλίζει ποιότητα και ποσότητα νερού όχι μόνο στην κοινότητα Μαυρολόφου, αλλά και στην κοινότητα Μυρκίνου. Ήδη έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τη ΔΕΗ και εντός δεκαημέρου αναμένεται η έναρξη λειτουργίας της.

Μέχρι τότε οι κάτοικοι του Μαυρολόφου αναγκάζονται να πίνουν εμφιαλωμένο νερό και  ο Δήμος Ν.Ζίχνης προσφέρει έξι φιάλες εμφιαλωμένου νερού, ανά άτομο την εβδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος