Ερώτηση Λ. Αβραμάκη στη Βουλή για το ποσοστό θνητότητας από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Σερρών

“Να αναλάβει τις ευθύνες του το Υπουργείο Υγείας για το τραγικό ποσοστό θνητότητας νοσηλευόμενων με COVID-19 στο Νοσοκομείο Σερρών” ζητά με ερώτησή στου στη Βουλή ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης με τη συνυπογραφή 18 ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Οι Βουλευτές υπενθυμίζουν ότι “το Νοσοκομείο Σερρών είχε ήδη αναφερθεί ως ένα με τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας από τις αρχές του 2021 και δυστυχώς σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα πλέον καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των Νοσοκομείων όλης της χώρας. Για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη θλιβερή πρωτιά, κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας φέρεται να επισκέφθηκε για έλεγχο το Νοσοκομείο Σερρών το προηγούμενο διάστημα, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα συμπεράσματα που εξήχθησαν”.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι “η τραγική αυτή είδηση εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών του Νομού για το επίπεδο περίθαλψης που μπορούν να έχουν στο Νοσοκομείο. Το φαινόμενο της απαξίωσης των δομών δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση ακόμα και στις συνθήκες πανδημίας συνεχίζεται, αφού η κυβέρνηση σε όλες τις εκκλήσεις για ενίσχυση του Νοσοκομείου δεν έχει ανταποκριθεί” και ζητούν από το Υπουργείο Υγείας “να αποκαλύψει τους λόγους που στο Νοσοκομείο Σερρών υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό θνητότητας”, σύμφωνα τα συμπεράσματα του κλιμακίου, που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο αλλά και “τις τυχόν ενέργειες που θα κάνει, προκειμένου να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές”.

Οι βουλευτές τονίζουν, τέλος, ότι “οι κάτοικοι του Νομού Σερρών δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δικαιούνται τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Νοσοκομείο, με τους κατοίκους όλων των περιοχών της Ελλάδας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος