Γ. Νυχτοπάτης: «Σε 14 μήνες ξεκινά η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου»

Σε 14 μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου Σερρών στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Σερρών Γιώργος Νυχτοπάτης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών απέδωσε την καθυστέρηση περίπου τεσσάρων μηνών, στις ενστάσεις των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου σύνταξης της μελέτης ενώ για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του έργου είπε ότι σε έξι μήνες θα ολοκληρωθεί η μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης που ήδη υλοποιείται και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.

Η ιστορία του έργου

Όσον αφορά την πορεία του έργου, αυτό είχε δημοπρατηθεί με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή και οι εργασίες για την κατασκευή είχαν ξεκινήσει το 2004, οι οποίες όμως σταμάτησαν μετά από την εξάντληση των διαθέσιμων πιστώσεων, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του.

Γ. Νυχτοπάτης: «Σε 14 μήνες ξεκινά η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου»
Ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε επισκεφθεί τον Δεκέμβριο του 2016 το χώρο που θα κατασκευαστεί το Νέο Κολυμβητήριο

Τον Ιούνιο του 2019  η κατασκευή του εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. με το ποσό των 5.580.000 € (είχαν προηγηθεί αρκετές συναντήσεις του πρώην Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, που είχε επισκεφθεί το χώρο  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις Σέρρες στις 4 Δεκεμβρίου 2016).

Το όνειρο των Σερραίων για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου Σερρών άρχισε να «παίρνει σάρκα και οστά» με την εξασφάλιση και την ένταξη στον αρχικό προϋπολογισμό των απαιτούμενων πιστώσεων για την υλοποίηση των μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ (με τη νέα τροποποίηση ο προϋπολογισμός ανέρχεται πλέον στα 6.450.000 ευρώ), κάτι που επετεύχθη μετά από επαλειμμένες συναντήσεις του Υπουργού Υποδομών και

Γ. Νυχτοπάτης: «Σε 14 μήνες ξεκινά η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου»
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη στο χώρο που θα κατασκευαστεί το Νέο Κολυμβητήριο

Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, με τους παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Γ.Γ. Αθλητισμού και την άριστη συνεργασία με τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή ενός πρότυπου βιοκλιματικού σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου στις Σέρρες.

O έλεγχος η συμπλήρωση, η αναπροσαρμογή και η επικαιροποίηση του συνόλου των μελετών του έργου, (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές) ήταν απαραίτητος λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος το οποίο έχει παρέλθει από την εκπόνηση των αρχικών μελετών και την κατασκευή τμήματος του έργου και για να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα και τους ισχύοντες κανονισμούς. Επίσης η επιθυμία εφαρμογής βιοκλιματικού σχεδιασμού και μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας οδηγεί στην ανάγκη διερεύνησης και υιοθέτησης βέλτιστων τεχνικών λύσεων, τόσο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, όσο και στο σχεδιασμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Γ. Νυχτοπάτης: «Σε 14 μήνες ξεκινά η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου»

Στο χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο κολυμβητήριο βρέθηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκος Γιαννόπουλος συνοδευόμενος από τον Β’ Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, Σερραίο στην καταγωγή, Γιάννη Νάτσιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις Σέρρες. Οι δύο παράγοντες ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον Υπεύθυνο Κολύμβησης της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της ΚΟΕ, και αρχηγό των τμημάτων του υγρού στίβου – Έφορο κολύμβησης του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Ζήση Γκράτσιο.

Γ. Νυχτοπάτης: «Σε 14 μήνες ξεκινά η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου»

Ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τις προοπτικές που έχει το πάρκο ομόνοιας το οποίο με την ολοκλήρωση κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου αλλά και τα υπόλοιπα έργα που αναμένεται να γίνουν εκεί από την ΠΑΕ και τον ΜΓΣ Πανσερραϊκός μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη των Σερρών και βέβαια στο κολυμβητήριο να φιλοξενηθούν μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος