Κοτσαμπάς προς δημάρχους : Ενεργοποιήστε την πλατφόρμα απαλλαγής δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις

Την ενεργοποίηση της σχετικής πλατφόρμας  απαλλαγής των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις, που εχουν πληγεί από την πανδημία, ζητά με επιστολή του προς τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Σερρών, Σώτος Κοτσαμπάς.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, οι δήμαρχοι δεν προχώρησαν στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας , όπως όφειλαν εφαρμόζοντας την σχετική νομοθεσία. Οι δήμοι υποχρεώνονται από τη νομοθεσία να ενεργοποιήσουν την πλατφόρμα, ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου ηλεκτρονικά προς διευκόλυνσή τους.

Όσον αφορά στο Δήμο των Σερρών, αντί της ηλεκτρονικής υποβολής, οι επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλουν γραπτώς της σχετική αίτηση, απευθυνόμενοι στις υπηρεσίες  του δήμου.

Οι  ελαφρύνσεις από την απαλλαγή δημοτικών τελών, όπως είπε ο κ. Κοτσαμπάς, θα αποτελέσουν μια σημαντική έμπρακτη στήριξη της τοπικής ηγεσίας για όλες τις επιχειρήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο μέλλον, συνεισφέροντας στην τοπική οικονομία και κοινωνία και στηρίζοντας παράλληλα το κοινωνικό σύνολο με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος