Μιχάλης Τζελέπης : Σε ομηρία οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκονται σε «ομηρία», υποστηρίζει σε Ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή για τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης.
Όπως σημειώνει ο βουλευτής οι εργαζόμενοι στις δομές έχουν προσληφθεί προ 15ετίας μέσω Α.Σ.Ε.Π. και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στην πλειοψηφία των δομών τ παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος βασίζεται κυριολεκτικά στο φιλότιμο και τη θέληση των εργαζομένων. Παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησής για άμεση και οριστική επίλυση του εργασιακού προβλήματος , οι εργαζόμενοι εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Με το άρθρο 153 του ν. 4483/2017 εφαρμόζεται παράταση στη διάρκεια του προγράμματος αλλά και στις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων μέχρι τις 31/12/2019. Σήμερα, εννέα μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των συμβαλλόμενων Φορέων παραμένει ανολοκλήρωτη.
Ο κ. Τζελέπης ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να τον ενημερώσουν με ποιόν τρόπο σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν την «εργασιακή ομηρία» των εργαζομένων του , όπως επίσης και πότε αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων . Ακόμα, ο Βουλευτής αιτείται να ενημερωθεί εάν σκοπεύουν οι αρμόδιοι Υπουργοί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις εργασίας στις δομές του ΒΣΣ. Τέλος, ο κ. Τζελέπης ερωτά εάν προτίθενται οι Υπουργοί να ενισχύσουν, να αναβαθμίσουν ή και να αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα υλικοτεχνικά μέσα που χρησιμοποιούνται καθημερινά για τις ανάγκες του προγράμματος ΒΣΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος