Πανσερραϊκός: «Λιοντάρια» στην παράταση – 5-2 την Παναχαϊκή σε ματς «θρίλερ»

Την πρόκριση του στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε ο Πανσερραϊκός κερδίζοντας με σκορ 5-2 στην παράταση την Παναχαϊκή.

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, με εναλλαγή συναισθημάτων και σκορ, με δύο ανατροπές και επτά γκολ, ο Πανσερραϊκός επικράτησε 5-2 της Παναχαϊκής στην παράταση και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Πανσερραϊκός άνοιξε τα σκορ στο 41ο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε ο Μούργος από τον Λαρέα) του Αχμέντ Σαϊντ (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ πετυχαίνοντας δύο γκολ σε τρία λεπτά, ισοφάρισαν στο 62ο με τον Γιάννη Μπουρλάκη (1-1) και πήραν το προβάδισμα στο 65ο με τον Νέστωρα Μυτίδη (1-2).

Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 90ο με τον διαιτητή Γιώργο Τακίδη να υποδεικνύει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σαϊντ μέσα στην περιοχή της Παναχαϊκής αλλά στη συνέχεια αιφνιδίως και χωρίς υπόδειξη από τον βοηθό του (όπως αποδείχθηκε στο τέλος του αγώνα), το πήρε πίσω προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των Σερραίων. Μετά την μεγάλη σε διάρκεια διακοπή του αγώνα, ο «λυτρωτής» Φώτης Παντεκίδης στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων και  μετά από εκτέλεση φάουλ του Μούργου, με ανεπανάληπτη κεφαλιά, ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Πανσερραϊκός: «Λιοντάρια» στην παράταση – 5-2 την Παναχαϊκή σε ματς «θρίλερ»
Ένα γκολ, μια ασιστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι για τον Σάββα Μούργο

Εκεί υπήρχε μόνο μια ομάδα, ο Πανσερραϊκός που με τρία εξαιρετικά γκολ «καθάρισε» την πρόκριση. Στο 104ο ο Σάββας Μούργος με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Πεταυράκη έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Σερραίους (3-2). Στο 110ο ο Κύπριος Ανδρέας Κατσαντώνης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε  4-2 και ο Μάριος Σοφιανός στο 115ο έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.

Πανσερραϊκός (Ελευθερόπουλος): Γιαννίκογλου, Δεληγιαννίδης (81’ Ζέρης), Παπάζογλου, Παντεκίδης (96’ Καρασαλίδης), Πεταυράκης, Νάτσος (80’ Σοφιανός), Σιόντης (46΄ Ανάκογλου), Μούργος, Στίνα (67΄ Κατσαντώνης), Κανίς, Σαΐντ.

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Λιποράσε, Στεργίδης, Λαρέα, Τσακμάκης, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (80’ Χαντί), Τσιάρας, Κέρι (88’ Νιλτίνιο), Αλεξόπουλος (46΄Μυτίδης), Π. Καρακλάγιτς (60’ Ν. Καρακλάγιτς).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος