Πρόεδρος ΕΒΕΣ: Χωρίς ημερομηνία λήξης να ισχύουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων

Χωρίς ημερομηνία λήξης να ισχύουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων που εκδίδονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, με επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή και κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

« Δεδομένων των διαρκών παρατάσεων του lockdown από τον Νοέμβριο, που πολλές από αυτές είναι λίγων ημερών, έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο θέμα σχετικά με τις Υπεύθυνες Δηλώσεις – Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζομένων, Μελών Οργάνων Διοίκησης και Αυτοαπασχολούμενων – Ελ. Επαγγελματιών & Επιτηδευματιών, που εκδίδονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση και είναι αδύνατο να εκδίδουν ή έστω και να εκτυπώνουν διαρκώς τις βεβαιώσεις αυτές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εργαζομένους τους, ενώ παράλληλα καραδοκεί και ο κίνδυνος επιβολής προστίμων με τις συνεχείς αλλαγές ημερομηνιών» αναφέρει στην επιστολή ο κ.Μέγκλας καταλήγοντας: « Για την αποφυγή, λοιπόν, όλης αυτής της γραφειοκρατίας, προτείνουμε όπως οι Βεβαιώσεις αυτές ισχύουν χωρίς ημερομηνία λήξης, δεδομένου ότι κατά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων δεν θα απαιτείται η επίδειξή τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος