Σέρρες: 1350 υπογραφές για συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ Στρυμονικού

Πάνω από 1300 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί από κατοίκους 13 κοινοτήτων διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο περιορισμού της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού από 24 ώρες σε 8 ώρες καθημερινά. Το παραπάνω ενδεχόμενο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αγωνία στους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής – στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι.

Σέρρες: 1350 υπογραφές για συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ ΣτρυμονικούΤην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών έχουν πάρει οι πρόεδροι των παραπάνω κοινοτήτων που εξυπηρετούνται ιατρικά, αποκλειστικά από το εν λόγω  Κ.Υ και μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της κοινότητας Προβατά Γιώργος Νικήτας είπε πως ήδη έχει μιλήσει με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια όπου δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να περιοριστεί η λειτουργία του Κ.Υ Στρυμονικού στις 8 ώρες, ενώ ήδη έχουν αποσπασθεί δύο γιατροί σε άλλο Κέντρο Υγείας. Ο κ. Νικήτας είπε πως ενημέρωσε και το Δήμο Σερρών, όπου διοικητικά ανήκουν οι περισσότερες κοινότητες και  το θέμα ήρθε στο Δ.Σ.

Η επιστολή διαμαρτυρίας με τις υπογραφές εστάλη  στο Υπουργείο Υγείας και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και αναμένεται η οριστικοποίηση των προθέσεων του Υπουργείου και η τελική απόφαση. Παράλληλα ο κ. Νικήτας είπε πως θα προχωρήσουν σε συναντήσεις με τους Σερραίους Υπουργούς και βουλευτές και σε περίπτωση που τελικά δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος