Σέρρες: Δωρεά της οικίας Παπαβασιλείου στην Ε.Μ.Ε.Ι.Σ

Ως Σπίτι- Μουσείο και έδρα της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ), αναμένεται να λειτουργήσει η υπέροχη νεοκλασική οικία Παπαβασιλείου, που βρίσκεται στο κέντρο των Σερρών, μετά τη δωρεά της ιδιοκτήτριάς του Έφης Νότα-Παπαβασιλείου, οδοντιάτρου, ιδρυτικό μέλος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. που παραχώρησε την πλήρη κυριότητα της οικίας στην Εταιρεία.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, Δημήτρης Δημούδης, είπε το οίκημα 161 τ.μ θεμελιώθηκε το 1929 και αποπερατώθηκε το 1932. Την μελέτη και επίβλεψη της κατοικίας είχε αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας Ξενοφάνης Αιγίδης, επιβλέπων μηχανικός της παρακείμενης Εθνικής Τράπεζας.
Σέρρες: Δωρεά της οικίας Παπαβασιλείου στην Ε.Μ.Ε.Ι.ΣΟ κ. Δημούδης εξέφρασε εκ βαθέων ευγνωμοσύνη προς την δωρήτρια κ. Έφη Παπαβασιλείου, τονίζοντας πως θα αποτελέσει το οίκημα κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη των Σερρών και την ευρύτερη περιοχή.
Η πρώτη εκδήλωση είπε ο κ. Δημούδης θα είναι ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Σερραίο στην καταγωγή, ζωγράφος και λογοτέχνης, Αλέξανδρος Ίσαρης.
Ο χώρος λειτούργησε για πολλά χρόνια ως χώρος «Λόγου και Τέχνης» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Σερρών και φιλοξένησε δημιουργίες σπουδαίων ανθρώπων του πολιτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος