Σέρρες: Έκλεβαν πηνία και καλώδια από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ – Συνολική ζημία 76.780 ευρώ

Στη ταυτοποίηση τεσσάρων ατόμων ηλικίας 19, 38 και δύο τριαντάχρονων προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου και Ποροΐων, κατά την εξιχνίαση κλοπών από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε αγροτικές περιοχές των Σερρών.

Οι τέσσερις άνδρες σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ενεργώντας όλοι μαζί, μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε αγροτικές περιοχές των Σερρών, όπου παραβίαζαν μετασχηματιστές ρεύματος και αφαιρούσαν πηνία και καλώδια, με σκοπό το παράνομο όφελος. Η εγκληματική τους δράση είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή ρεύματος στα κοινοτικά αντλιοστάσια, με συνέπεια να εμποδίζεται η άρδευση αγροτεμαχίων και η ύδρευση των οικισμών.

Διαπιστώθηκε από την έρευνα, ότι το χρονικό διάστημα από 3 Ιανουαρίου έως 4 Αυγούστου 2022, διέπραξαν συνολικά 22 κλοπές από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, από όπου αφαίρεσαν πηνία και καλώδια, με τη συνολική αξία της ζημίας που προκάλεσαν να υπολογίζεται στις 76.780 ευρώ.

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, όπως και πλήθος μεταλλικών τμημάτων από μετασχηματιστές, που εντοπίσθηκαν στο σπίτι του ενός από τους ημεδαπούς.

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος