Σέρρες: Πρόταση από την Πρωτοβάθμια για δημιουργία 2ου Πειραματικού Σχολείου

Στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη προς κατάθεση στο Υπουργείο η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για δημιουργία δεύτερου Πειραματικού Σχολείου στην Π.Ε Σερρών.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Γιάννης Καραβασίλης – κατά τη διάρκεια της διευθυντικής του θητείας δημιουργήθηκε και λειτούργησε το Πειραματικό Σχολείο Σερρών το 2007, είπε πως ήρθε η ώρα για την κατάθεση πρότασης για 2ο Πειραματικό Σχολείο στην Π.Ε Σερρών. Ήδη πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Πειραματικών Σχολείων και σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη τα εν λόγω σχολεία διπλασιάστηκαν από 62 σε 120 σε όλη την Επικράτεια.
Η λειτουργία του πρώτου σχολείου αποτέλεσε πανελλαδική καινοτομία διότι οι πόλεις που δεν είχαν έδρα Πανεπιστημίου δε δικαιούνταν λειτουργία αντίστοιχου σχολείου. Το σχολείο λειτουργεί με μαθητές από όλη την Π.Ε Σερρών και ο αμερόληπτος τρόπος συμμετοχής σε αυτό ( αυστηρά με κλήρωση) αποτελεί μια ακόμη κατάκτηση. Σήμερα φιλοξενεί σε εννέα τάξεις περίπου 170 παιδιά από όλο τον Νομό.

Ο κ. Καραβασίλης είπε πως για το 2ο Πειραματικό θα επιλεγεί για να λειτουργήσει σε ένα σχολείο που θα έχει όλη την υλικοτεχνική υποδομή, με προσωπικό με μεταπτυχιακές σπουδές και για όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν, προβλέπεται επιμόρφωση σε διάστημα τριών ετών. Ξεκινά ένας κύκλος συζητήσεων με την εκπαιδευτική κοινότητα και τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη προς κατάθεση η πρόταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος