Σέρρες: Στη Δομή προσφύγων ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης

Την Δομή Προσφύγων στις Σέρρες επισκέφθηκε χθες  κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης.

Σέρρες: Στη Δομή προσφύγων ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Στολτίδης είπε πως πραγματοποιούν σειρά  ανάλογων επισκέψεων σε διάφορες περιοχές για να συμπληρώσουν μια εικόνα για τις πραγματικές συνθήκες που διαβιούν οι πρόσφυγες και μετανάστες και  για να θέσουν όλες τις δυνάμεις τις κομματικές καθώς και την πρωτοβουλία συνδικάτων , λαϊκών φορέων , συλλόγων άμεσα σε κίνηση,  για να μπορέσουν να προσφέρουν τα μέγιστα – σε σχέση πάντα με τις δυνατότητες τους-  για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων.

Ο κ. Στολτίδης σχολίασε και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό έλευσης προσφύγων στις περιοχές τους, ξεκαθαρίζοντας «θεωρούμε λογικές τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών όταν αυτές εκπορεύονται από την αντίληψη του πραγματικού κριτηρίου για το ποιος είναι υπεύθυνος και δυσχεραίνει και τη ζωή των προσφύγων και του τοπικού πληθυσμού. Εμείς αυτό το κριτήριο θέλουμε να εισάγουμε,  σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε να εκφραστούν θρασύδειλες  παρεμβάσεις ενάντια στους πρόσφυγες, σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους που έχουνε περιεχόμενο ρατσιστικό ή φασιστικό . Αν ο λαός παραπλανηθεί και ουσιαστικά εκφραστεί, αφήσει μπροστά τέτοια στοιχεία να παρέμβουνε με τέτοιο τρόπο, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δίνει βούτυρο στο ψωμί και του αιτίου, δηλαδή των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και βέβαια προδιαγράφει και για αυτόν ένα αντίστοιχο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος