Σέρρες: Tίμησαν το έθιμο του σουβλίσματος του οβελία

Το πατροπαράδοτο έθιμο σουβλίσματος του οβελία, με διαφορετικές όμως συνθήκες και σε κάποιες περιπτώσεις με ξεχωριστές εμπνεύσεις τίμησαν οι Σερραίοι ανήμερα του Πάσχα.

Παραδοσιακά το σούβλισμα του αρνιού έγινε στις αυλές των σπιτιών αλλά λόγω πανδημίας αυτή τη φορά επιστρατεύτηκαν μπαλκόνια και ταράτσες.

Τηρώντας τα μέτρα οι Σερραίοι γιόρτασαν την Κυριακή του Πάσχα σε στενό οικογενειακό κύκλο (δύο οικογένειες έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε υπαίθριο χώρο), μετακινήθηκαν με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ κάποιοι ακολούθησαν την σύσταση και προχώρησαν σε διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) προκειμένου να ψήσουν και να απολαύσουν τον παραδοσιακό οβελία.

Σέρρες: Tίμησαν το έθιμο του σουβλίσματος του οβελία«Η αγοραστική κίνηση στα μαγαζιά μας είχε πάει πολύ καλά. Οι Σερραίοι είχαν φροντίσει από νωρίς να κάνουν τις παραγγελίες τους. Όσον αφορά τη ζήτηση, όπως κάθε Πάσχα, τα αμνοερίφια είχαν την τιμητική τους υπήρξε όμως προτίμηση και σε  τζιγεροσαρμάδες, κοκορέτσια και κρέατα σχάρας» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Φάνης Καμπούρης.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια το φετινό Πάσχα δεν πήγαν άτομα με ασθένειες από πολυφαγία στο Νοσοκομείο των Σερρών.

«Λευκό» και το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών αφού δεν συνέβη κάτι για να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος