Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σερρών: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα στην Κομοτηνή

Κάλεσμα για συμμετοχή των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, απεύθυνε μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ της Π.Ε Σερρών Γιώργος Φιλιούσης.
«∆εν δεχόµαστε την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισµό της κυβέρνησης, δεν δεχόµαστε µετά από 13 χρόνια περικοπών στις συντάξεις µας, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα εφάπαξ, ως βελτίωση της θέσης µας τα όσα απαράδεκτα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. ∆εν µπορούµε να δεχθούµε ως αυξήσεις τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά ως παραπέρα µείωση του εισοδήµατός µας όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανόµενη ακρίβεια του τελευταίου διαστήµατος και δεν περιλαµβάνουν τις επικουρικές. ∆εν ανεχόµαστε να µην δίνονται τα αναδροµικά του 11µηνου και µε τα χρήµατα αυτά µαζί µε τα χαράτσια στο ρεύµα να χρηµατοδοτούνται µε δισεκατοµµύρια οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τοµέα» τόνισε ο κ. Φιλιούσης.

Αναφερόμενος στα αιτήματα που τους οδηγούν στο δρόμο των κινητοποιήσεων – μεταξύ άλλων- είπε πως ζητούν: “Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις , κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήµερα, να εκδοθούν άµεσα οι συντάξεις, να σταµατήσει η κοροϊδία µε τα λογισµικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταµατήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να δοθούν άµεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδροµικά του 11µηνου που παράνοµα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούµενα”.

Για όσους συνταξιούχους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 8.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος