Τίτλοι Περιφέρειας 15-7-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις της περιφέρειας σε τίτλους.

Λάρισα

Ζημιά 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου υπέστη η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λάρισας από το PSI των ομολόγων αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ που αγόρασε το διάστημα 2009-2010. Σε εξέλιξη για το θέμα αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα.

Βόλος

Δημοτικός υπάλληλος του δήμου Σκιάθου εκτελεί χρέη οδηγού ασθενοφόρου του κέντρου Υγείας του νησιού, καθώς στο κέντρο υπηρετεί μόνο ένας οδηγός που καλύπτει την πρωϊνή βάρδια. Ευθύνες στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια επιρρίπτει ο δήμαρχος του νησιού.

Χανιά

19 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους στις θάλασσες της Κρήτης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα κεντρικά λιμεναρχεία του νησιού. Τραγική πρωτιά καταγράφεται στον νομό Χανίων, όπου από τις αρχές του χρόνου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 10 άνθρωποι.

Ζάκυνθος

Πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα, μέρα-μεσημέρι, σε τουριστικό γραφείο στο Αργάσι αναστατώνει την περιοχή, με την Πυροσβεστική να δυσκολεύεται να φτάσει έγκαιρα, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί στον μοναδικό -και στενό- δρόμο της συγκεκριμένης περιοχής.

Φλώρινα

29 πρόσφυγες εξακολουθούν να φιλοξενούνται στην Πρέσπα, όπου συνελήφθησαν στην απόπειρά τους να εξέλθουν από τη χώρα, μέχρι να γίνουν δεκτοί σε κάποιον οργανωμένο χώρο φιλοξενίας.

Ορεστιάδα

8.000 δηλώσεις ζημίας που συγκεντρώθηκαν από τις αρχές του έτους έχει να διεκπεραιώσει ο ΕΛΓΑ Θράκης μόλις εκδοθούν οι εντολές μετακίνησης των εκτιμητών -πέραν των 110 χιλιάδων δηλώσεων ζημίας σε φυτική παραγωγή, ζωϊκό κεφάλαιο και ένα 1.300.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης- είναι τα στοιχεία που δίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, από τον πανελλήνιο Σύλλογος εργαζομένων ΕΛΓΑ.

Ιωάννινα

Εντυπωσιακή αύξηση εξαγωγών των χειμερινών φρούτων και λαχανικών εφέτος. Στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων, τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες και οι θερμοκηπιακές ντομάτες. Αυξημένη εξαγωγική ζήτηση και για τα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια.

Τρίπολη

Δόθηκε στην κυκλοφορία, από τον υπουργό Μεταφορών, Δικτύων, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ο νέος ανισόπεδος κόμβος Μεγαλόπολης-Αρκαδίας, καθώς και η συνδετήρια αρτηρία που ενώνει τον κόμβο με την είσοδο της πόλης. Με την παράδοση αυτή, συντομεύει κατά πολύ η πρόσβαση προς τη Μεγαλόπολη, τόσο από την Τρίπολη, όσο και από την Καλαμάτα, κατά 10 έως 15 λεπτά της ώρας.

Ρόδος

Τη Ρόδο και την Χάλκη θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο ο υπουργός
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα παραστεί στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Καρδίτσα

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, πρωτοπόρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρά την οικονομική κρίση, όπως ειπώθηκε στην τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της.

Κοζάνη

Κοινωνικό φροντιστήριο, θα λειτουργήσει ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού, σε μαθητές που η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους δεν τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν πρόσθετα μαθήματα.

Κέρκυρα

Συμπόσιο για τη στοματική υγεία των ατόμων με αναπηρία διοργανώνει στην Κέρκυρα αύριο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, με την οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Κομοτηνή

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας διοργανώνεται μεταξύ της ομάδας της Ξάνθης που κατέκτησε το πρωτάθλημα ερασιτεχνών Ελλάδας και των φίλων της μικρής Μαρίας, ομάδα που αποτελείται από παλιούς και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, σήμερα, στις 18:30 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στο 1 ευρώ και γίνεται για τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού, προκειμένου το κοριτσάκι να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο.

Πύργος

Πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο στην Αμαλιάδα οι εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση του χωριού «Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας με την Αμαλιάδα, γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη.

Καβάλα

Καλλιτεχνικό φεστιβάλ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα φιλοξενηθεί σήμερα και αύριο στην παλιά πόλη της Καβάλας. Στόχος η προβολή των καλλιτεχνών της περιοχής.

Καλαμάτα

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τις εκδηλώσεις του κεντρικού και παράλληλου προγράμματος του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Σέρρες

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις Ειρήνης και Πολιτισμού «Γεφυρουδιανά 2016», στο Γεφυρούδι του δήμου Ηράκλειας. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 7 Αυγούστου.

Ηράκλειο

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες καταδύτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες θα βουτήξουν από ύψος 16 μέτρων, στη γραφική λίμνη του Αγίου Νικολάου, σε μια διεθνή διοργάνωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη, το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος