Τίτλοι Περιφέρειας 18-7-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Αιγαίο

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο προς Αϊβαλί, Τσεσμέ και Κουσάντασι, ενώ από το πρωί του Σαββάτου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, και μέχρι σήμερα η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 50% στη Λέσβο, ενώ μικρότερες είναι οι μειώσεις στα άλλα νησιά.

Σέρρες

Κλειστά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Σερρών με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Κέρκυρα

Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε η γενική συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων μέσα στο καλοκαίρι, διότι η δουλειά εντατικοποιείται και οι μισθοί μειώνονται.

Λάρισα

Περισσότερα από 30.000 ελαιόδεντρα και δασική γη, σε έκταση περίπου 4.500 στρεμμάτων, κατέκαψε η πυρκαγιά σε Γόννους- Ελιά και Ροδιά στη Λάρισα. Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο, τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ της Κυριακής και ακόμη παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Κοζάνη

Μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικισμού Ποντοκώμης, ενώ ως το τέλος του έτους αναμένονται και οι εργασίες βασικής οδοποιίας για την περιοχή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρη Μαυροματίδη.

Ιωάννινα

Η ομάδα μικροχειρουργικής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μετά από μία λεπτή και πολύωρη επέμβαση, προχώρησε στη συγκόλληση χεριού μιας 28χρονης που είχε ακρωτηριαστεί σε τροχαίο ατύχημα.

Πάτρα

Αυτόνομο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και ειδικό επισκεπτήριο που θα δίνει τη δυνατότητα στους κρατούμενους των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών να έχουν επαφή με τα παιδιά τους κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες, εγκαινιάστηκαν σήμερα από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φλώρινα

Ερευνητές του χώρου της Διδακτικής των Μαθηματικών παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σχετικά με τη διδασκαλία των Μαθηματικών, στο 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Μαθηματικός Χώρος Εργασίας» που διεξάγεται στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας.

Ηράκλειο

18,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα της Κρήτης έχουν υποστεί ζημιές λόγω των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων του νησιού, ο οποίος με υπόμνημα του ζητεί αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και από κρατικές οικονομικές ενισχύσεις.

Καρδίτσα

Θερινή ακαδημία για την “Κοινωνική Οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού χώρου” πραγματοποιήθηκε στο Μουζάκι, με στόχο να αναδειχθεί η συμβολή των κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών στις αγροτικές περιοχές.

Ρόδος

Τον αποτροπιασμό τους για τα γεγονότα της Νίκαιας εξέφρασαν όλες οι πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου στη τελευταία συνεδρίαση. Η αίθουσα ήταν «βαμμένη» στα εθνικά χρώματα της Γαλλίας, ενώ αποφασίστηκε να αποσταλεί συλλυπητήριο ψήφισμα στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και στον δήμο της Νίκαιας.

Ζάκυνθος

Μπροστά στα μάτια του συζύγου και του παιδιού της, 32χρονη Ρουμάνα, η οποία οδηγούσε τετράκυκλο όχημα, κοινώς «γουρούνα», έχασε τη ζωή της, σε τροχαίο δυστύχημα, φέρνοντας ξανά στην επικαιρότητα το θέμα με την ενοικίαση των συγκεκριμένων οχημάτων.

Τρίπολη

Συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, ένας 29χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία. Φέρεται να υπήρξε διαπληκτισμός εντός του σπιτιού, με αποτέλεσμα, ο νεαρός-με τη χρήση μαχαιριού-να τραυμάτισε θανάσιμα στο λαιμό την 57χρονη, μητέρα του.

Βόλος

Τύχη βουνό είχαν δύο άτομα που σώθηκαν όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ένας έπεσε σε ρέμα βάθους 10 μέτρων λίγο πριν την Τσαγκαράδα χθες αργά το βράδυ. Ο 65χρονος οδηγός του αυτοκινήτου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου, ενώ τον 42 χρόνων συνεπιβάτη του, που είναι τυφλός, παρέλαβαν συγγενείς του. ΕΡΤ Βόλου

Καλαμάτα

Απροσδόκητα και με μια κακόγουστη φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο Μέγαρο Χορού ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ την περασμένη Παρασκευή. ‘Ετσι, κι ενώ οι θεατές είχαν μπει ήδη στην κεντρική αίθουσα για να παρακολουθήσουν την παράσταση Links του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να γίνει εκκένωση του χώρου.

Καβάλα

Ικανοποιημένη, αν και ταλαιπωρημένη από τα γεγονότα του αποτυχημένου πραξικοπήματος, επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη η αποστολή της Καβάλας. Στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO πλέον ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.

Κομοτηνή

Διήμερο έκφρασης και δημιουργίας με τίτλο «Μουσικός Ιούλιος (MusΙcούλιος)» διοργανώνεται στην Ξάνθη, την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Ιουλίου, συντροφιά με την πανσέληνο. Για πρώτη φορά θα δοθεί βήμα και φωνή σε Ξανθιώτες καλλιτέχνες και δημιουργούς να παρουσιάσουν στο κοινό τις συνθέσεις, τις μελωδίες και τις σκέψεις τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος