Τίτλοι Περιφέρειας 28-7-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Καβάλα

Επεισόδια προκλήθηκαν στις 6 το πρωί στη δυτική πύλη της Βιομηχανίας Λιπασμάτων, με τη σύλληψη ενός ατόμου που τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Πάτρα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της «αύξησης του ωραρίου εργασίας προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μειωμένου ωραρίου κατηγορίας ΥΕ ειδικότητας καθαριστών και καθαριστριών σχολικών μονάδων». Ο Δήμος Πατρέων είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που παίρνει τέτοια απόφαση.

Πύργος

Συγκέντρωση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου και συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ Πύργου πραγματοποίησαν το πρωί οι αγρότες του νομού της Ηλείας, διαμαρτυρόμενοι για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ορεστιάδα

Σε κατάληψη των γραφείων του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Θράκης και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αλεξανδρούπολη, για αύριο, στις 10:30 το πρωί, καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και της καταβολής αποζημιώσεων αλλά και για τα νέα «εξοντωτικά» μέτρα, όπως τα χαρακτηρίζουν, στη φορολογία, και το ασφαλιστικό.

Ιωάννινα

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες για την οζώδη δερματοπάθεια που θερίζει τα βοοειδή στη Βόρεια Ελλάδα. Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί όλων των ζώων στην Ήπειρο και παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στα γραφεία του ΕΛΓΑ στα Γιάννενα.

Βόλος

Usb stick κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Βόλου οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι με βιντεοσκοπημένο υλικό από τον ΧΥΤΑ, που δείχνει απορρίμματα τα οποία δεν προσομοιάζουν με αστικά απόβλητα. Το υλικό εστάλη από άγνωστο αποστολέα.

Κομοτηνή

Το χωριό Άρατος Ροδόπης, σύσσωμο αποχαιρέτησε χθες τον 18χρονο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έπεσε νεκρός στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Στο πλευρό της οικογένειας, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ηράκλειο

Στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» της Αθήνας, μεταφέρθηκε με πολεμικό αεροσκάφος από το Ηράκλειο το 20 μηνών κοριτσάκι που τραυματίστηκε από τον σκύλο της οικογένειας του, ράτσας ροτβάιλερ. Η μεταφορά κρίθηκε αναγκαία για την αντιμετώπιση του σοβαρού τραύματος στο μάτι του μωρού.

Ζάκυνθος

Συνεργασία αντιπεριφέρειας, δήμου, αστυνομίας, λιμεναρχείου και άλλων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση -όσο είναι εφικτό- της ηχορύπανσης στη Ζάκυνθο, που προέρχεται από νυχτερινά κέντρα και οχήματα είτε από άλλες αιτίες, φαινόμενο το οποίο τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τρίπολη

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και με αφορμή την θεομηνία της 25ης Ιουνίου, παρατείνονται μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου 2016, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση στην Δημοτική Ενότητα Μεγαλόπολης και σε Τοπικές Κοινότητες που επλήγησαν.

Καρδίτσα

Οι 31 πρόσφυγες, που φιλοξενούνταν τους τελευταίους μήνες σε ιδιωτικό χώρο στην περιοχή Καμινάδων της Καρδίτσας, αναχώρησαν από την πόλη. Φιλοξενούνται πια στο κέντρο που διαμορφώθηκε στο πρώην σούπερ μάρκετ Ατλάντικ στα Τρίκαλα.

Λάρισα

Ξεκίνησε στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο η εγκατάσταση των προκατασκευασμένων οικίσκων που θα φιλοξενήσουν τους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή. Η τοποθέτηση των 200 οικίσκων αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δυο μήνες.

Φλώρινα

Ομάδα επιχειρηματιών από τη Σπάρτη επισκέπτεται Φλώρινα και Πρέσπες, στο πλαίσιο συνεργασίας των Επιμελητηρίων των δυο περιοχών, με στόχο τη σύναψη συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις.

Σέρρες

To Επιμελητήριο Σερρών βρίσκεται μεταξύ των 18 Επιμελητηρίων που υπέγραψαν το καταστατικό της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Χανιά

Ο Κότινος από την Μνημειακή Ελιά των Βουβών -η κοπή του οποίου πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή την περασμένη Παρασκευή 22 Ιουλίου- ταξιδεύει σήμερα από τα Χανιά προς την Αθήνα προκειμένου να παραδοθεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή, ώστε στη συνέχεια να συνοδεύσει τους Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κέρκυρα

Συναυλίες με κλασική μουσική, σύγχρονη ελληνική μουσική, τζαζ, αλλά και πολλά εργαστήρια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Παξών που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται αρχές Σεπτεμβρίου.

Κοζάνη

Με βασικό στόχο να γίνουν επώνυμα τα τοπικά προϊόντα της περιοχής ο Δήμος Σερβίων Βελβεντού διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ στο «Καμένο» Σχολείο Σερβίων, το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

Καλαμάτα

Ξεκινά σήμερα το βράδυ, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή. Συναυλίες, προβολές ταινιών, περιβαλλοντικά δρώμενα, εργαστήρια δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, παραστάσεις δρόμου, εκθέσεις και τουρνουά μπάσκετ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. ΕΡΤ Καλαμάτας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος