Τίτλοι Περιφέρειας 30-5-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ σε τίτλους.

Ρόδος

Κλειστές θα είναι αύριο όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες στη Λέρο,
σε ένδειξη διαμαρτυρίας των κατοίκων για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας,
αφού, όπως αναφέρουν, δεν καλύπτεται ούτε το ένα τρίτο του προβλεπόμενου ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου. Την Κυριακή, κάτοικοι και φορείς έκλεισαν το κεντρικό λιμάνι.

Κέρκυρα

Κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη από κατοίκους που αντιδρούν στη χρήση της περιοχής τους στο πλαίσιο της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό. Αναμένεται «θερμό» καλοκαίρι κινητοποιήσεων.

Καβάλα

Νέα τριμερής συνάντηση αύριο στο υπουργείο Εργασίας, διοίκησης και εργαζομένων στη βιομηχανία λιπασμάτων της Καβάλας.

Ζάκυνθος

Με αφορμή το ζήτημα της κατανομής των μαθητών, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων, και ζητά οι μονάδες να αναπτυχθούν ισότιμα και ισόρροπα, και να μην προκύψει απώλεια οργανικών θέσεων.

Πάτρα

29 πρόσφυγες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, διέσωσε το Λιμενικό στη Λευκάδα, όταν ο διακινητής-κυβερνήτης της λέμβου εγκατέλειψε το σκάφος, αφήνοντάς το ακυβέρνητο.

Ηράκλειο

Βαριές διώξεις για συμμετοχή σε έγκλημα, παράνομη είσοδο στη χώρα, έκθεση σε κίνδυνο και διακίνηση μεταναστών απήγγειλε η εισαγγελέας Λασιθίου στους δύο συλληφθέντες για τη διακίνηση των 65 μεταναστών, που εντοπίστηκαν την περασμένη Παρασκευή σε θαλαμηγό στα ανοικτά της Σητείας.

Σέρρες

Ξεκινά την λειτουργία του ο σταθμός διοδίων του Προμαχώνα. Οι οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων θα πληρώνουν 2,40 ευρώ, δικύκλων 1,70 ευρώ, τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα καταβάλλουν 6 ευρώ και τα μεγαλύτερα οχήματα 8,4 ευρώ.

Καρδίτσα

Επτά θέσεις γιατρών προκηρύχθηκαν για το νοσοκομείο της Καρδίτσας και οι αιτήσεις θα γίνονται από 3 ως 22 Ιουνίου. Μεταξύ αυτών, δύο θέσεις ψυχιάτρων προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής.

Βόλος

Στον Βόλο σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας για να εγκαινιάσει στις 8:30μ.μ. τη Ναυτική Εβδομάδα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το απόγευμα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μιας μεγάλης τοιχογραφίας-θαλασσογραφίας σε αποθήκη του λιμανιού.

Τρίπολη

Τεράστιο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο που συντελέστηκε στο Λαϊκό Διδασκαλείο στα Τρόπαια Αρκαδίας, μέσα στην «καρδιά» του εμφύλιου πολέμου.

Ορεστιάδα

Σημαντικές ζημιές από κακή συντήρηση προηγούμενων ετών και φθορές σε παιχνίδια παιδικών χαρών που υπάρχουν στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας, κατέγραψαν συνεργεία της υπηρεσίας της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Συνολικά 100 παιδικές χαρές σε ολόκληρο τον δήμο θα ελεγχθούν προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση λειτουργίας.

Φλώρινα

Με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, τραγούδια, εκθέσεις εκπαιδευτικού υλικού και παρουσιάσεις προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σε Φλώρινα και Αμύνταιο.

Κομοτηνή

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε δύο προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ 2014-2020 της περιφέρειας, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Ιωάννινα

«Γαλάζιες σημαίες» που αποτελούν το πλέον αναγνωρίσιμο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας νερών, ανεμίζουν από φέτος στις παραλίες Λούτσας και Βάλτου Δήμου Πάργας.

Χανιά

Πιο δημοφιλής προορισμός των Ρώσων στην Ελλάδα είναι η Κρήτη, ενώ η γενική τάση είναι η κράτηση να γίνεται πλησιέστερα προς τις ημερομηνίες των διακοπών, αναμένοντας προσφορές.

Αλεξανδρούπολη

Συνέδριο με θέμα «Ασφαλής Έβρος,» θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 25 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε θέματα όπως η διαχείριση και η αποτροπή των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Καλαμάτα

Δωδεκαήμερης διάρκειας θα είναι το φετινό 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μεταξύ 15 και 26 Ιουλίου.

Κοζάνη

Με άλμα στα 8 μέτρα και 19 εκατοστά στο μήκος, το οποίο πέτυχε στους αγώνες στίβου «Παπαφλέσσια», ο 18χρονος αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών Μίλτος Τεντόγλου έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος