Α. Κτενά από Τρίπολη: “Δημόσιο πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας”

Η Αφροδίτη Κτενά, μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Έρευνας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ Τρίπολης πριν την ομιλία της για το ελληνικό Πανεπιστήμιου, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του τοπικού ΚΚΕ και της νεολαίας του.

Μεταφέροντας την θέση του ΚΚΕ είπε: «Εμείς θέλουμε έναν δημόσιο πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί και θα συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που η πρόσδεσή του θα είναι με την αγορά και θα λειτουργεί ως μεγάλη επιχείρηση, ως πολυεθνική εταιρεία, που θα στοχεύει στην μεγιστοποίηση του κέρδους».

Συνέχισε, λέγοντας, ότι ο νόμος – πλαίσιο που ετοιμάζεται προς ψήφιση, εντάσσεται στην επιτάχυνση της προσαρμογής των Πανεπιστημίων, στο νέο τους ρόλο, αυτόν δηλαδή που έχει να κάνει με την παραγωγή εμπορικής αξίας και την ταυτόχρονη ολοκλήρωση των κανόνων ευελιξίας, κινητικότητας και κλονισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων της νεολαίας.

Α. Κτενά από Τρίπολη: “Δημόσιο πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας”
Στ. Ζορμπαλάς

Η Αφροδίτη Κτενά, μίλησε για “την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, για την υποστελέχωση αυτών και για τους νέους όρους χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, μέσω των αναγκών της αγοράς”.

Για το θέμα του ειδικού σώματος ασφάλειας των Ιδρυμάτων από παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις, υποστήριξε ότι “όλο αυτό που ετοιμάζεται είναι καταστολή και φίμωση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος