Αν. Λυκουρέντζος: Άμεσα η εξόφληση του ζωικού κεφαλαίου σε Αρκαδία-Λακωνία-Μεσσηνία

Σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου παραγωγών και κτηνοτρόφων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, του προϊστάμενου του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Αγγελόπουλου, κυβερνητικών παραγόντων και επιτροπών από τις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε τον κ. Λυκουρέντζο για την παρουσία του και για το μεγάλο ενδιαφέρον και φροντίδα του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ευχαρίστησε τον κ. Νίκα για τη θερμή υποδοχή και μίλησε για σοβαρή δουλειά που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να αποδοθούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους.

Η κυβέρνηση, με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των πληγέντων και τη διαδικασία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές, όπως ανέφερε.

Στόχος του Οργανισμού είναι εντός των ημερών να εξοφληθούν οι απώλειες ζωικού κεφαλαίου, ενώ όσον αφορά τις απώλειες του φυτικού κεφαλαίου, μετά την ολοκλήρωση της αποτύπωσης των πυρόπληκτων περιοχών θα είναι σε θέση στο τέλος του μήνα να παραδώσουν στις επιτροπές τα αρχεία και να αποφασιστεί το ύψος των αποζημιώσεων, έτσι ώστε εντός Νοεμβρίου να φτάσουν στους παραγωγούς τα χρήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος