Αντίδραση του Π. Νίκα για την καθυστέρηση κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας

“Η καθυστέρηση στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που προβλέπεται απ’ την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, αποβαίνει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος”. Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, από τη Σπάρτη, όπου και βρέθηκε για να υπογράψει συμβάσεις έργων.

Η κατασκευή της προβλεπόμενης δομής για την επεξεργασία των απορριμμάτων, στη θέση Ξηροκάμπια της Σκάλας, καθυστερεί, αφού έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων και διάφορες συλλογικότητες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν τα μηχανήματα για τις εργασίες. Συγχρόνως, υπάρχουν και δικαστικές προσφυγές.

“Είναι απαράδεκτο το κλείσιμο του δρόμου από μια δεκάδα ανθρώπους, δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “σε καθημερινή βάση το ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει χρήματα για τα μηχανήματα που δεν εργάζονται εξ αιτίας αυτής της κατάστασης”.

Παράλληλα, εξέφρασε δυσαρέσκεια και απογοήτευση “για την στάση των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι αποφεύγουν να πάρουν ευθεία θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος