Χειροποίητες ξύλινες πινακίδες στα γραφικά Λαγκάδια Γορτυνίας

Σε τοποθέτηση χειροποίητων ξύλινων πινακίδων ενημέρωσης, προχώρησε ομάδα ανθρώπων στα ιστορικά και γραφικά Λαγκάδια του δήμου Γορτυνίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην εκπομπή ”Ανοιχτή Γραμμή” η αντιδήμαρχος Γορτυνίας, αρμόδια για θέματα παιδείας, δράσεων, Πένυ Μπέτσα, δήλωσε για την παρέμβαση αυτή, τα εξής:

” Τα Λαγκάδια έχουν εισέλθει στον τουριστικό χάρτη για τα καλά. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει τα ιστορικά μνημεία της περιοχής και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που βλέπεις μέχρι και νησιά του Ιονίου. Σε πρώτη φάση, προχωρήσαμε στην τοποθέτηση των ξύλινων, χειροποίητων πινακίδων. Φτιάχνουμε έτσι, ιστορικές διαδρομές. Ο κόσμος, τώρα, εύκολα κατευθύνεται στο ιστορικό Γυμνάσιο Λαγκαδίων, εύκολα πηγαίνει στην ιστορική οικία της οικογένειας των Δεληγιανναίων. Ενημερώνεται για τους Λαγκαδινούς πετράδες και τα αρχοντικά, κατευθύνεται στις ιστορικές εκκλησίες”.Χειροποίητες ξύλινες πινακίδες στα γραφικά Λαγκάδια Γορτυνίας

” Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε αυτά που έχουν τα Λαγκάδια. Έχουν ιστορία, έχουν μεγάλη πορεία, έχουν συνεισφέρει στον Αγώνα του 21.  Θέλουμε να δώσουμε ζωή στην περιοχή μας. Θέλουμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θέλουμε νέο κόσμο, θέλουμε να έρθει κόσμος να μείνει μόνιμα στην περιοχή.” κατέληξε η κ. Μπέτσα.

f/b Π. Μπέτσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος