Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Τρίπολη για τα ενεργειακά και για την μεταλιγνιτική εποχή

Εκδήλωση – συζήτηση για το θέμα που έχει να κάνει με τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και της μεταλιγνιτικής εποχής, οργανώνει η Τ.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ, το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, στην Τρίπολη.

Θέμα της εκδήλωσης, που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου της Τρίπολης, είναι “οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας – το πρόγραμμα ”δίκαιης μετάβασης” και οι θέσεις του ΚΚΕ”.

Ομιλητής θα είναι ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του τμήματος οικονομίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Για το λόγο αυτό, ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου και γραμματέας τη Τ.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ, παραχώρησε στην Τρίπολη, συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

” Η επιλογή του θέματος είναι επίκαιρη, γιατί σήμερα, στα λόγια, όλοι είναι προστάτες του περιβάλλοντος, όλοι έχουν αποκτήσει περιβαλλοντικές ευαισθησίες, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, τα μονοπώλια, οι διεθνείς οργανισμοί, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, θέτουν ως προμετωπίδα την προστασία του περιβάλλοντος (…).

Καταλήγοντας, ο Αριστείδης Δαμαλάς, τόνισε τα πιο κάτω:

“Στην πραγματικότητα και αυτό θα προσπαθήσουμε να γίνει καθαρό στην εκδήλωση του Σαββάτου, ο κύριος στόχος του πράσινου new deal, είναι η θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Την ίδια κατεύθυνση έχουν και τα προγράμματα της Ευρωπαικής Ένωσης. Ο λογαριασμός για όλα αυτά, έχει αρχίσει να πληρώνεται απ’ το λαό, με τα αυξημένα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου θέρμανσης, των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος