Εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Τρίπολης

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες η εξωστρέφεια του ΕΚΑΒ παραρτήματος Τρίπολης.

Με αφορμή την πανελλαδική εβδομάδα δράσης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, οι διασώστες και οι ιατροί των παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, σ’ όλη τη χώρα, πραγματοποιούν διάφορες τέτοιες κινήσεις και δράσεις.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η δράση ξεκίνησε απ΄τη Σπάρτη, συνεχίζεται σε Τρίπολη και Άστρος Κυνουρίας και ολοκληρώνεται στο Ναύπλιο.

Η εκπαιδευτική ομάδα του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Τρίπολης, βρέθηκε στο Δημαρχείο της Τρίπολης, όπου και παρείχε ταχύρρυθμη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους του δήμου της Τρίπολης.

Εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Τρίπολης
Στ. Ζορμπαλάς

Ανά ομάδες, οι εργαζόμενοι, ενημερώθηκαν για τις πρώτες ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος απλός άνθρωπος, όταν βρεθεί κοντά σε κάποιο περιστατικό, ενώ υπήρξε και πρακτική εξάσκηση πάνω στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Η εκπαιδευτική μονάδα του ΕΚΑΒ Τρίπολης, παρέχει τέτοιου είδους, γρήγορα σεμινάρια, αρκεί να υπάρξει αίτημα – πρόσκληση.

Ήδη, πολλές υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικοί φορείς και επιχειρήσεις, προχωρούν σε τέτοιου είδους ενέργειες για το προσωπικό τους.

Ο δήμος της Τρίπολης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κώστα Τζιούμη, θα προμηθευτεί και άλλους εξωτερικούς απινιδωτές, ενώ θα συνδράμει και σε ενέργειες, ώστε η συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία, να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε ανθρώπους – επαγγελματικές τάξεις – που θα βρίσκονται κοντά στους απινιδωτές, που θα τοποθετηθούν στους δημόσιους χώρους.

Εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Τρίπολης
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος