Ενημέρωση της ΕΓΔΙΧ για τα “κόκκινα δάνεια” των επιχειρήσεων

” Το σχέδιο νόμου για τα χρέη των εν’ ενεργεία επιχειρήσεων (και ατομικών) εισέρχεται άμεσα στις Επιτροπές της Βουλής αφού ολοκληρώθηκε η διαβούλευση. Αμέσως μετά, θα ψηφιστεί και σε τρεις μήνες περίπου, μέσω του TAXIS θα γίνονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Στη συνέχεια, οι ειδικοί μεσολαβητές, θα παίρνουν την υπόθεση της αίτησης και θα γίνεται διαπραγμάτευση μεταξύ όλων των πλευρών. Στόχος είναι να υπάρξει κατάληξη. Αμέσως μετά, το αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, θα πηγαίνει για επικύρωση στο δικαστήριο χωρίς να γίνεται δίκη. Ο νέος νόμος δεν έχει όρια. Αφορά όλα τα είδη των χρεών-δανείων, ανεξαρτήτου τζίρου και με όριο άνω των 20.000 ευρώ”.

Αυτό δήλωσε, σήμερα απ’ την Τρίπολη και απ’ το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης, βασικός ομιλητής ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, με θέμα τα “κόκκινα δάνεια“.

Ενημέρωση της ΕΓΔΙΧ για τα “κόκκινα δάνεια” των επιχειρήσεων
Ο κ. Κουρμούσης, ανέπτυξε το νέο θεσμικό πλαίσιο που έρχεται, διευκρίνισε όλες τις πτυχές του και απάντηση λεπτομερώς σ’ όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκε.
Ο ομιλητής, διευκρίνισε, ότι, όλα αυτά που έρχονται στη Βουλή δεν έχουν σχέση με φυσικά πρόσωπα, αφού για αυτά, υπάρχει ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη. “Μιλάμε για νομικά πρόσωπα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Και κατέληξε: Συνοψίζοντας, επαναλαμβάνω, ότι, πρώτα θα γίνει η αίτηση, έπειτα θα βγει ο συντονιστής, θα ακολουθήσει η μελέτη βιωσιμότητας και κατόπιν, η συμφωνία για την νέα ρύθμιση. Το όλο σχέδιο θα κλείσει με την κύρωση της συμφωνίας απ’ το δικαστήριο”.

Ενημέρωση της ΕΓΔΙΧ για τα “κόκκινα δάνεια” των επιχειρήσεων
* Ο Ειδικός Γραμματέας, νωρίς το πρωί, βρέθηκε για τον ίδιο λόγο στο Ναύπλιο, ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε την Καλαμάτα και αργά το βράδυ την πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Ενημέρωση της ΕΓΔΙΧ για τα “κόκκινα δάνεια” των επιχειρήσεων
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος