Επίδαυρος: Αρχίζει την Παρασκευή η γιορτή του αγροτουρισμού

Ένα χρόνο πριν την “αργυρή 25ετία”, ο Αγροτουρισμός Επιδαύρου ετοιμάζεται την Παρασκευή 2 Iουλίου να ανοίξει τις πύλες του στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Πλημμυρισμένη με γεύσεις και αρώματα της Επιδαύριας Γης, σε ένα πλούσιο μωσαϊκό από παραδοσιακά προϊόντα και προϊόντα οικοτεχνιών, δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει την Επίδαυρο μέσα από τις αισθήσεις του. Πορτοκάλια, λάδι, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυροκομικά προϊόντα, αλόη, αρωματικά φυτά και βότανα, μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, όλα με τη “σφραγίδα” της Επιδαύριας Γης.

Επίδαυρος: Αρχίζει την Παρασκευή η γιορτή του αγροτουρισμού

Η Έκθεση αγροτουρισμού Επιδαύρου είναι ένας θεσμός. Ξεκίνησε ως μια ιδέα που έγινε πράξη το 1998 από το Ελληνικό Κέντρο Αγροτουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου.

Την σπίθα για τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ αγροτουρισμού ή για το πανηγύρι αγροτουρισμού όπως ονομάστηκε, άναψε ο Σύλλογος «οι Φίλοι της Μουσικής» κι ο αείμνηστος πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Χρήστος Λαμπράκης.

Με τα χρόνια το Φεστιβάλ καθιερώθηκε και η φήμη του έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, η πανέμορφη πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου κάθε Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με τις παραστάσεις του Μικρού θεάτρου της Επιδαύρου, γίνεται κέντρο πολιτισμού και τουριστικής προσέλευσης.

Επίδαυρος: Αρχίζει την Παρασκευή η γιορτή του αγροτουρισμού

Όπως έγινε γνωστό, την έκθεση αγροτουρισμού θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή, στις 7 μ.μ. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός

Φέτος για πρώτη φορά τα εγκαίνια θα γίνουν Κυριακή προκειμένου να υπάρχει άνεση στον χρόνο για τους επισκέπτες. Επίσης κάθε Κυριακή θα υπάρχει και μια σημαντική εκδήλωση.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 2/7/2021 έως 8/8/2021 κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος