Έρχονται οι “γωνιές ανακύκλωσης” στο δήμο της Τρίπολης

Τις προτάσεις που κατέθεσε η δημοτική αρχή, για χρηματοδότηση απ’ το πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης”, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Η μία πρόταση έχει να κάνει με την ανακύκλωση και τον εξοπλισμό διακριτής συλλογής, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργο που αφορά την δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και προμήθειας κινητού εξοπλισμού, αλλά και για έργο που αφορά την οργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας, πάνω στα θέματα της διαχείρισης των αποβλήτων, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Επίσης, κατατέθηκε πρόταση για τη συμμετοχή του δήμου Τρίπολης στο πρόγραμμα για τις έξυπνες πόλεις, προϋπολογισμού 990.000,00 ευρώ.

Συγχρόνως, η πρόταση έχει να κάνει και με τις εφαρμογές της ψηφιακής προβολής, ανάδειξης και προώθησης του πολιτιστικού, τουριστικού αποθέματος και της προώθησης της τοπικής οικονομίας, προϋπολογισμού 815.000,00 ευρώ.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, τόνισε τα εξής:

“Η διευκόλυνση της επικοινωνίας των πολιτών με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης, αποτελεί καίριο στόχο για τη Δημοτική μας Αρχή. Η χρήση των νέων τεχνολογιών αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την τοπική ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών. Ιδιαιτέρως η χρήση των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς για τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας κυρίως στον τουρισμό, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, δίνοντάς μας σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη χρήση των διαδικτυακών και ηλεκτρονικών εφαρμογών οδηγούμαστε σταθερά στην οργάνωση και βελτίωση της ζωής των πολιτών μας, παρέχοντας ποιότητα, ίσες ευκαιρίες και εν τέλει ασφάλεια σε καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής και περιβαλλοντικής συνθήκης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος