Ερώτηση Γ. Παπαηλιού για τα ολοκληρωμένα σχέδια ανάταξης των πυρόπληκτων στην Αρκαδία

Ερώτηση για τα θέματα των πυρόπληκτων της Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας, κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιώργος Παπαηλιού. Την ερώτηση συνυπογράφουν και άλλοι 13 βουλευτές.

Ο Γιώργος Παπαηλιού, μιλά για ανασυγκρότηση των περιοχών αυτών, για εκπόνηση και εφαρμογή βιώσιμων σχεδίων δράσης και ανάκαμψης, και για συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σ’ αυτά τα σχέδια.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Παπαηλιού αναφέρει: “Αποτελούν προτεραιότητα η κατασκευή έργων υποδομής, της διάνοιξης και του καθαρισμού των αγροτικών δρόμων, ώστε να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση στα χωράφια, αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας για χωριά, οικισμούς, δρόμους, σπίτια, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες, οχήματα και ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο λόγω του ενδεχομένου πτώσης καμένων δένδρων, πλημμυρών, κατολισθήσεων κτλ. (αυτά τα έργα να αναληφθούν και σε αυτά να απασχοληθούν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών (υλοτόμοι, κτηνοτρόφοι, αγρότες), που τις γνωρίζουν καλά και έτσι να τους διασφαλιστεί το «μεροκάματο» τις πολύ δύσκολες μέρες που περνούν μετά την καταστροφή) και η διασφάλιση οικονομικής βάσης για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών για όσο χρόνο χρειαστεί”.

Η παρέμβαση, περιλαμβάνει εννέα ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με τα σχέδια ανάπτυξης, με τις αποζημιώσεις, με τα αντιπλημμυρικά – αντιδιαβρωτικά έργα, με τις αναδασώσεις, με τη διαχείριση των καμμένων εκτάσεων, με το ζωικό κεφάλαιο, με τα ελαιοτριβεία, με τα κτίσματα και τις λοιπές υποδομές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος