Η ΕΡΤ στο Λύκειο της Επιδαύρου

Το Λύκειο Επιδαύρου, είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο, εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος.

Λειτουργεί κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου, στην Αργολίδα.

Σπουδαστές και πτυχιούχοι ακαδημιών θεάτρου, δραματικών σχολών, επαγγελματικών σχολών χορού και φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων απ’ όλο τον κόσμο, συμμετέχουν σ’ αυτό.

Η ΕΡΤ στο Λύκειο της Επιδαύρου

Στόχος του Σχολείoυ; η έρευνα του αρχαίου δράματος, σε βιωματικό επίπεδο, αλλά και η δημιουργία, διεθνούς δικτύου, που θα ανταλλάσσει τη γνώση και την εμπειρία του, γύρω απ’ τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους δραματουργίας, υποκριτικής και σκηνοθεσίας.

Εργαστήρια, διαλέξεις, σεμινάρια εξειδίκευσης, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες και άλλες δράσεις, λειτουργούν προωθητικά και οδηγούν το πρόγραμμα σ’ επιτυχία.

Η ΕΡΤ στο Λύκειο της Επιδαύρου

Σπουδαστές και διδάσκοντες, μέσω του Λυκείου της Επιδαύρου-μεταξύ άλλων-βιώνουν τη συλλογικότητα, εμπεδώνουν το διάλογο, προβληματίζονται, καταθέτουν ιδέες, επικοινωνούν.

Η συγκεκριμένη δομή, εκτός απ’ τις δεξιότητες, τις τεχνικές και τα εργαλεία που εφοδιάζει τους συμμετέχοντες, συμβάλει, επίσης, στην ανάδειξη της αισθητικής, της καινοτομίας, αλλά και της παιδευτικής αξίας της θεατρικής τέχνης.

Το θερινό σχολείο, τελεί υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ, συμπράττει σ’ αυτό, το τμήμα θεατρικών σπουδών, της σχολής καλών τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά και άλλοι φορείς.

Η ΕΡΤ στο Λύκειο της Επιδαύρου

Φετινή θεματική του προγράμματος σπουδών: Η επανεφεύρεση του αρχαίου δράματος στη σύγχρονη σκηνή.

Η πρωινή εκπομπή “Πάμε Αλλιώς” της ΕΡΤ-1 με τον δημοσιογράφοΤάκη Σαράντη, ασχολήθηκε-μέσω ζωντανής σύνδεσης- με το Λύκειο της Επιδαύρου, στο Λυγουριό Αργολίδας και κάλυψε το σπουδαίο αυτό εκπαιδευτικό-πολιτιστικό-καλλιτεχνικό δρώμενο. Γιατί η ΕΡΤ, ξέρει να στηρίζει και να προβάλει τον πολιτισμό, γιατί η ΕΡΤ γνωρίζει την αξία και την σημασία του και μπορεί να τον τοποθετεί στην θέση που του αξίζει.

Η ΕΡΤ στο Λύκειο της Επιδαύρου

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος